23948sdkhjf

Tungt prestigeuppdrag för Sail Racing

Sportmodeföretaget blir officiell klädpartner till America’s Cup och till Oracle Team USA. Samarbetet innebär stora möjligheter att utveckla produkterna och nå ut på nya marknader.
Det handlar om att Billdalsföretaget ska förse America’s Cup och Oracle Team USA, som är försvarare av 35:e Americas Cup, med både tekniska sjökläder och sportswearprodukter samt officiella merchandise-kollektioner för varje America’s World Series Event under 2015 och 2016 och för America’s Cup-finalerna i Bermuda 2017. Partnerskapet med seglarteamet är ett 3-årskontrakt.

– Vi är mycket stolta att vara officiell klädpartner till Oracle Team USA, det snabbaste teamet i världens mest prestigefyllda sammanhang inom segling, säger Joakim Berne, projektansvarig på Sail Racing International.

Därtill skapar även samarbetet en plattform för Sail Racing att utveckla produkter för en ny generation atleter inom segling som också bygger på feedback från seglarna som använder plaggen under extrema väderförhållanden.

– Vårt synsätt har förändrats från att producera plagg för seglare till att nu utveckla produkter för atleter. Vi har lagt mycket tid de senaste två åren tillsammans med våra leverantörer, designers och mönsterkonstruktörer för att hitta lättare material, nya detaljer och en mer funktionell passform. Nu ska vi applicera detta på Jimmy Spithill och resten av teamet i Oracle Team USA.

Teamet har redan testat utrustningen under träning i San Francisco.

– Detta innebär tre år med en enorm potential till att utveckla våra produkter och det ger en möjlighet att nå nya marknader för att skapa en stark internationellt försäljning, säger Joakim Berne i ett pressmeddelande.

Till första evenemanget i juni i Cagliari på Sardinien presenterar Sail Racing en officiell merchandise-kollektion för seglarteamet, men även för America´s Cup, som ska vara tillgängliga i bland annat en särskilt framtagen konceptbutik, på samtliga evenemang över världen.

Företaget ska även klä personal inom tävlingarna i tekniska plagg och sportswearprodukter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063