23948sdkhjf

Modeföretag slopar angora

Djurens Rätt har, efter angoraskandalen 2013, kontaktat flera svenska modeföretag för att se om de säljer angoraprodukter. Majoriteten svarade att de slutat att köpa in plagg och accessoarer som innehåller materialet.
På Djurens Rätts lista över svenska modeföretag som inte köper in angoraprodukter finns exempelvis Acne, Boomerang, Cos, Dagmar, Filippa K, Gina Tricot, H&M, Lindex, Monki, MQ, Odd Molly, Tiger of Sweden, Weekday, Whyred och Åhléns. Det största skälet som angavs till att inte köpa materialet var att det inte funnits några garantier från leverantörerna som uppfyllde deras djurskyddskrav. Av de tillfrågade företagen svarade endast Gant och Svea att de fortfarande köper in angoraprodukter.

– Som tur är så ser vi nu att flera av de stora svenska modeföretagen säger nej till angoraull. Det säger mycket om att de lyssnar på konsumenterna och att trenden med ett ökat fokus på etiskt mode håller i sig, säger Hanna Oskarsson, konsumentansvarig på Djurens Rätt, i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063