23948sdkhjf

Dansk modekoncern i rekonstruktion – har åtta butiker i Sverige

Verksamheten i Sverige påverkas inte alls enligt landschefen.

Danska modekoncernen PWT Group, vars majoritetsägare är kapitalfonden Polaris, har ansökt om rekonstruktion, det uppger danska Finans.dk.

Koncernen ligger bakom butikskoncepten Tøjeksperten och Wagner samt ett antal herrmodemärken som Bison, Lindbergh och Junk de Luxe. Herrmodemärkena säljs i de egna butikerna och därtill har koncernen som  leverantör även försäljning via externa återförsäljare.

Hittills har PWT group försökt parera coronakrisen genom att bland annat permittera en del av personalen och därtill planerar koncernen inom ramen för rekonstruktionen på sikt antagligen stänga ett antal butiker.


"Vi kommer inte att kunna hålla våra försäljningssiffror i detaljhandeln eller grossistledet, så jag tror att vi borde förvänta oss att räkna bort cirka 20 procent och vi måste justera våra utgifter i enlighet därmed", säger Ole Koch Hansen, administrativ direktör i PWT group till tidningen.

Modekoncernen har totalt drygt 700 medarbetare och omsatte under det senaste räkenskapsåret 873 miljoner danska kronor, enligt Finans.dk.

I Sverige har PWT Group en filial och åtta butiker som drivs på franchisebasis för butikskonceptet Wagner i bland annat i Ystad, Halmstad, Helsinborg,Sollentuna, Göteborg och Örebro.

Till Habit säger landschefen i Sverige Søren Andersen att butikerna ska vara öppna som vanligt och att det är ”business as usual” både när det gäller försäljning i butik och till återförsäljarna.

– Det enkla svaret är att rekonstruktionen i moderbolaget inte kommer att påverka oss alls och att kunderna i butikerna inte kommer att märka något. Hela situationen med corona är dock en utmaning och även om vi inte har tillfälligt tvingats stänga butikerna i Sverige, som PWT Group tvingats göra i Norge och Danmark, så har vi naturligtvis vi som många andra inom detaljhandeln färre kunder. Jag tror dock att nedgången är betydligt större i Stockholm än i många mindre och mellanstora städer, säger Søren Andersen till Habit.

– Det kommer en tid efter den här krisen och branschen, hyresvärdar, butiker och leverantörer måste gemensamt jobba ihop för att stå stärkt till tiden efter corona. Vi fortsätter att ha butikerna öppna och serva våra återförsäljare, säger Søren Andersen. 

Första butiken för herrmodekedjan Wagner öppnade  i Ålborg 1946. Första butiken i Sverige öppnade i Mariebergs galleria i Örebro 2015.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.188