23948sdkhjf

Haglöfs utser ny vd – rekryteras från optikerkedja

Kommer närmast från rollen som vice vd för Synsam.

Martin Daniels blir ny vd för Haglöfs. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Jag är stolt och glad över att ansluta mig till Haglöfs, ett varumärke som alltid har haft en speciell plats i mitt hjärta. Haglöfs har en imponerande historia, ett starkt arv av att skapa högkvalitativa produkter och ett meningsfullt syfte att främja en hälsosam livsstil utomhus. Detta ger oss en stark plattform för att lyfta varumärket och utöka dess globala räckvidd, säger Martin Daniels i en kommentar.

Han kommer närmast från optikerkedjan Synsam där han haft rollen som vice vd. Dessförinnan har han arbetat med frågor kring strategi och affärsutveckling för Boston Consulting Group.

– Vi är glada över att ha Martin ombord. Hans erfarenhet av att driva innovation och omvandla företag kommer att vara en stor tillgång när vi fortsätter att bygga våra styrkor och vägleda Haglöfs mot ännu större framgångar inom outdoorbranschen, säger den tillförordnade vd:n Tom Pitts.

Utnämningen av Martin Daniels innebär tredje vd-skiftet för outdoorbolaget på mindre än fem år. Daniels efterträder Fredrik Ohlsson som lämnade rollen redan i maj, vilket var en del av Haglöfs förberedelser inför en ny fas av global expansion, uppgav bolaget.

Fredrik Ohlsson i sin tur gick in som vd för bolaget i januari 2020 när Carsten Unbehaun gick tillbaka till sin tidigare roll som vd för Haglöfs ägare Asics.

Martin Daniels börjar sin tjänst den 19 augusti.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.453