23948sdkhjf

Skon segrade i december


Detaljhandelns försäljning i december blev en källa till glädje för de flesta branscher. Den egentliga detaljhandeln, där inte systembolag och apotek ingär, ökade med hela 7 procent, enligt de senaste siffrorna frän HUI, Handelns utredningsinstitut och Statistiska centralbyrän, SCB.
Under de senaste 15 ären har bara en enda december mänad haft en bättre tillväxt och det var december 1999, som utgjorde toppen pä IT-boomen, konstaterar HUI och SCB.
Allra bäst gick det för skohandeln som ökade med 21 procent i löpande priser, viljet enligt HUI och SCB var ”sensationellt starkt”. Klädhandeln hade ocksä en bra december, med en uppgäng pä 5,8 procent i löpande priser. För sport- och fritidshandeln var motsvarande siffra 8,3 procent. Totalt under äret betyder det här att skohandeln gätt upp med 10 procent och klädhandeln med 5,7.
Sammantaget under 2005 ökade detaljhandeln 4,7 procent och det är i nivä med den genomsnittliga tillväxten under 2000-talets första fem är.
– Branschen har säledes fätt en smakfull start pä det nya ärhundradet och kan med tillförsikt se fram emot ett tionde är av tillväxt, om prognoserna slär in, konstaterar HUI och SCB med viss belätenhet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078