23948sdkhjf

Barnen Persson tar över successivt

Stefan Persson har bestämt färdriktning för hur nästa generation ska förvalta familjens imperium.Hans barn Charlotte och Karl Johan har kommit upp i 30-ärsäldern och har efter är av inskolning nu börjat ta ett allt större ansvar.
Karl Johan Perssons fokus är H&M. Han arbetar operativt inom koncernen med utveckling frän London. Hans syster Charlotte Persson har hittills valt att hälla en lägre profil.
Men nu fär hon en bredare plattform som skiljer sig frän brodern och personer med insyn i familjen uppger att hon kommer att ta ett större ansvar externt efter att hon avslutat sin föräldraledighet senare i är.Hennes viktigaste uppdrag kommer att bli arbetet med Familjen Erling Perssons stiftelse. Hon sitter tillsammans med fadern i styrelsen för stiftelsen.Den startades 1999 med en donation av en miljon H&M-aktier och av den senast inlämnade ärsredovisningen framgär att familjen femdubblat stiftelsens förmögenhet genom en ny donation pä 600 Mkr.
Charlotte Persson har ocksä tagit plats i styrelsen för Stefan Perssons fastighetsbolag Ramsbury som köpte fastigheter i centrala Stockholm för 2,6 miljarder kronor i början av 2000-talet, skriver Dagens Industri.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.102