23948sdkhjf

Han tog hem H&M Design Award

Ximon Lee, vinnaren av H&M Design Award 2015, är 24 år och utbildad vid Parsons i New York. Han är den första designern inom herrmode som får priset.
Ximon Lee presenterade på tisdagen sin vinnande kollektion på Fashion Week Stockholm. Vinsten är en modevisning men också en vinstsumma på 50,000 euro och chansen att sälja delar av sin kollektion i H&M-butiker och online senare i höst.

– Ximon fångade juryns uppmärksamhet med en kollektion som präglas av en samtida men ändå poetisk stämning. Han visar en osviklig känsla för materialval och stor omsorg om detaljer, säger Ann-Sofie Johansson, designchef på New Development hos H&M.

Ximon kommer ursprungligen från Hong Kong, Kina, men bor och arbetar i New York. Inspirationen till sin vinnarkollektion hämtade han från sina resor till Ryssland och dokumentärfilmen Barnen från Stationen Leningradsky.

– Jag blev mållös när de sa att jag hade vunnit. H&M Design Award betyder så mycket för mig, speciellt nu i början av min karriär. Jag kan inte ens föreställa mig hur jag skulle ha kunnat starta mitt eget klädmärke utan det här priset. Kollektionen är ursprungligen designad för män men jag ser fram emot att se både kvinnor och män bära den, säger Ximon Lee.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109