23948sdkhjf

Fluorkarbonfritt Filippa K

Flera sport- och outdoorföretag arbetar redan med ytbehandlingar fria från fluorkarboner. Nu följer modeindustrin efter.


– Filippa K står för tidlös design av hög kvalitet och vi skapar produkter för att de ska hålla länge. Vår ambition är att våra produkter och vårt företag ska ha så liten påverkan som möjligt på miljön såväl som socialt. Därför jobbar vi för att använda rätt material, de bästa produktionsprocesserna och de bästa leverantörerna. Genom att använda Organo Clicks fluorkarbonfria och biologiskt nedbrytbara vattenavvisande teknologi tar vi ett viktigt steg mot att uppnå det bästa möjliga materialet avseende både hållbarhet och funktion, säger Elin Larsson, Sustainability Manager på Filippa K.

Vattenavvisande behandlingar för textil och kläder innehåller nästan alltid fluorkarboner, en grupp kemikalier som inte bryts ned i naturen och som kan orsaka cancer och hormonstörningar. Organo Click har utvecklat en alternativ vattenavvisande teknologi som är fri från fluorkarboner och istället innehåller ofarliga komponenter som är biologiskt nedbrytbara. I januari 2014 implementerades teknologin i den taiwanesiske textiltillverkaren Chang-Ho Fibres fabriker. Sedan dess har ungefär 100 olika tyger tagits fram, som alla är vattenavvisande och fria från fluorkarboner.

– Genom att utnyttja en biologiskt nedbrytbar och ofarliga kemi i våra produkter kan vi vara säkra på att dessa inte orsakar några av de miljöskadliga effekter som de långkedjiga fluorkarbonerna gör, säger Robin Grankvist, affärsområdeschef på Organo Click.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078