23948sdkhjf

Myrorna får pris för minskat avfall

Myrornas 34 butiker får Avfall Sveriges märkning Miljönär-vänlig. Det är en märkning för att uppmärksamma verksamheter som bidrar till att minska avfallet och som vägleder till smarta och hållbara sätt att leva.
Mängden avfall har nästan fördubblats de senaste 40 åren. Märkningen Miljönär-vänlig har tagits fram av Avfall Sverige för att inspirera till en hållbar konsumtion.

– Vi vill uppmärksamma alla de som gör det möjligt för allmänheten att laga, låna eller återanvända eller att på annat sätt minska avfallet. Ett utmärkt exempel på detta är Myrorna, säger Anna-Carin Gripwall, kommunikationschef Avfall Sverige i ett pressmeddelande..

I de kommuner där Myrorna finns kommer butiker och behållare att märkas med det speciella guldmärket som visar Miljönär-vänliga verksamheter.

– En del av Myrornas uppdrag är att öka återanvändningen. Kommunerna är väldigt viktiga samarbetspartners för oss i detta arbete och vi ser fram emot att tillsammans jobba för ett mer hållbart konsumtionsbeteende, säger Lotta Kökeritz, Varumärkes- och Kommunikationschef på Myrorna.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.36