23948sdkhjf

Han blir Stadiums Tysklandschef

Han går från Coop till jobbet som sportkedjans nya chef i Tyskland. Nu ska satsningen i landet fortsätta.
Stadium har rekryterat Johan Sandgren till Tysklandschef. Han tillträder 1 juni. Johan Sandgren kommer närmast från Coop där han varit distriktschef. Han har även haft olika ledande befattningar inom Stadium tidigare, bland annat som landschef i Finland och Sverige. Sportkedjan öppnade första butiken i Tyskland i hamburg i september i fjol och andra butiken i landet öppnar även den i Hamburg nästa vecka.

– Jag är mycket förväntansfull inför det nya uppdraget. Stadium är som mitt andra hem. Under de år jag varit borta har företaget tagit flera steg framåt i sin utveckling. Det känns spännande att få vara med på den resa som väntar och få chansen att jobba med etableringen av Stadiumkonceptet på en ny marknad, säger Johan Sandgren.

Stadium har utvärderat satsningen i Tyskland och är nu beredda att expandera.

– Etableringen i Hamburg har gått över förväntan, men vi har samtidigt lärt oss mycket om hur den tyska marknaden fungerar. Vi tror på Stadiumkonceptet som varit så framgångsrikt i Norden, och därför känns det mycket bra att ha rekryterat Johan Sandgren som landschef. Med Johans kunskap om Stadium och de erfarenheter han har av att leda och utveckla stora organisationer får vi en landschef som tydligt kan bidra till Stadiums mission om att inspirera till ett aktivt, hälsosamt och roligt liv, säger vd Gustaf Öhrn.

Stadium har 150 butiker i Sverige, Danmark, Finland och Tyskland. I koncernen ingår dessutom specialkoncepten Stadium Ski och Stadium Outlet samt dotterbolaget Stadium Sports Camp. Omsättningen 2012/2013 uppgick till 6,1 miljarder kronor inklusive moms. Företaget ägs av bröderna Ulf och Bo Eklöf med familjer samt Ikano S/A.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078