23948sdkhjf

Förser män med högklackat

Skofabrikanter i Spanien har specialiserat sig på att tillverka skor till män som vill se längre ut. De flesta köp sker i hemlighet och under stor diskretion.
Skorna är specialgjorda och har utöver en högre klack ofta en osynlig förhöjning inuti. Med skorna kan de karlar som känner sig korta i rocken komma upp cirka 10 centimeter. Enligt den spanska dagstidningen El Pais är det många politiker, filmstjärnor och affärsmän som finns i kundkretsen. Ibland kan det vara korta män som gifter sig med längre kvinnor och ibland kan skorna användas vid anställningsintervjuer.

Skoaffären Masaltos i Sevilla rapporterar för tidningen att man säljer 14 000 par förhöjda skor årligen. Därav säljs 90 procent via nätet och levereras i diskreta vita kartonger. Kunder finns i 88 länder och 65 procent av försäljningen går på export. Nyligen har man tagit sig in på den japanska marknaden och det förväntas ge ett uppsving.

– Japaner är kortare än amerikaner och européer och vill nå upp till deras längd, säger marknadschefen Antonio Fagundo till tidningen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078