23948sdkhjf

Butik för Avavav Firenze

Cheap Monday, Weekday och Monkis medgrundare ligger bakom nytt modemärke som nu öppnar butik och showroom i Stockholm.

Adam och Linda Friberg har under cirka ett år byggt upp Florensbaserade modevarumärket Avavav Firenze och nu satsar duon på att öppna tillfälligt butik om 60 kvadratmeter för märket på Smålandsgatan 20 i Stockholm.

Den kombinerade butiken, showroom och pr-kontoret öppnar 7 september och förutom de egna varumärket ska även ett noga utvalt innehåll i regi av AlterID och med varumäken som Cornelia Webb, Sara Robertsson, Le Specs och Swedish Stockings erbjudas i butiken; allt för skapa en levande och kreativ plats.

Avavav Firenze handlar upp resttyger från andra modehus och producerar även i Florens. Resultatet är begränsade kollektioner men istället nya plagg och mindre släpp varje vecka.

Ambitionen är att ändra på hur plagg produceras idag och begränsa utbud och istället skapa unika plagg än överflöd och restlager.

– Vi valde Stockholm som första stad för vårt nya koncept Avavav. Vi tycker Bibliotekstan har det perfekta läget, det blir en bra plats för oss att visa upp Avavav på. Märket är en blandning av det underbara Florens och det progressiva Skandinavien med fokus på hållbart mode och närproducerade produkter, säger Adam Friberg, medgrundare i en kommentar.

Olika former av evenemang väntas ske i butiken ungefär varje torsdag i samarbete med konstnärer, musiker och andra varumärken. Först ut är konstnären Marisa Fjärem som visar en blomsterinstallation i form av handvikta pappersblommor.

Butikskonceptet har tagits fram i nära samarbete med inredningsarkitekten Christian Halleröd som tidigare arbetat med butiksinredningar och koncept för bland andra Byredo och Acne Studios.

I anslutning till öppningen ska konstnären Marisa Fjärem ha en blomsterinstallation i form av handvikta pappersblommor i butiken.

Den tillfälliga butiken håller öppet under hösten, 7 september till 31 december. varumärket har tidigare funnits tillgängligt via egen webbutik.

Artikeln är en del av vårt tema om Butiksnytt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078